Zakelijk elektrisch leasen, of toch niet?

Zakelijk elektrisch leasen, of toch niet?

Overweeg je om een auto zakelijk te leasen? Dan moet je de keuze gaan maken of je voor een elektrische auto wilt of niet. Bij het maken van deze keuze zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten, zodat je voor jezelf de juiste beslissing kunt maken. Wij hebben dit artikel geschreven om je een handje te helpen.

Voordelen van elektrisch leasen

Het opladen van je elektrische auto is tegenwoordig goedkoper dan tanken. Het opladen van de accu is een stuk sneller geworden en op veel meer plekken in Nederland vind je oplaadpunten. Mede hierdoor is het steeds aantrekkelijker om in een elektrische auto te gaan rijden. Elektrische auto’s hebben minder onderhoud, dus ook hier zitten voordelen. Voor de belasting is het ook een stuk prettiger, je geniet namelijk van flinke voordelen. Zowel als werkgever als werknemer kun je profiteren van het overstappen naar een elektrische auto.

Duurzamer rijden

Naast dat het voordeliger is, rijden deze auto’s natuurlijk ook veel zuiniger. Elektrisch rijden is erg duurzaam, zeker als je gebruikmaakt van groene stroom. De auto rijdt stil, comfortabel en is een stuk beter voor het milieu. Je kunt het voertuig opladen terwijl je thuis bent, of op werk. Het enige nadeel van een elektrische auto, is dat deze sneller leeg zijn dan normale auto’s. Als je met je auto vaak ver moet rijden, is het daarom misschien beter om nog niet de overstap te maken. Zeker als je vaak in andere landen komt, zoals in Oost-Europa, kun je niet altijd gemakkelijk oplaadpunten vinden. Let hier dus goed op als je de keuze maakt.

Private leasen

Een elektrische auto leasen kan zakelijk en privé. Het aanschaffen van een elektrische auto is voor veel mensen te duur. Voor deze mensen kan private lease daarom aantrekkelijk zijn. Door minder onderhoud en minder belasting, is voor veel mensen privé of zakelijk elektrisch leasen, uiteindelijk de beste keuze. Hiermee draag je ook meteen bij aan een schoner Nederland. Kies jij ook voor elektrisch? Lees je dan even goed in over wat hier allemaal bij komt kijken en zoek uit waar bij jou in de buurt oplaadpunten staan.