Vakantie op Mallorca? Dit mag je niet missen!

Vakantie op Mallorca? Dit mag je niet missen!

Mallorca is een zeer populaire toeristische bestemming, vanwege de heerlijke stranden, het aangename klimaat en zeer veel manieren om te ontspannen. Er zijn vele hotels, restaurants en bars te vinden in de verschillende steden op het eiland. Een vakantie naar Mallorca is een goed idee!

Mallorca is ook een populaire bestemming voor mensen die graag wandelen of fietsen, door het aantrekkelijke landschap. Het is onderdeel van Spanje en heeft een kleine miljoen inwoners. Ben je aan het twijfelen tussen Mallorca? Bekijk hier de verschillen tussen Mallorca en Ibiza!

Wat kan je doen op Mallorca?

Mallorca is een prachtige plek om te bezoeken en er is genoeg te doen voor iedereen. Hier zijn enkele activiteiten die je kan ondernemen op Mallorca:

1. Palma de Mallorca

Bezoek de stad Palma de Mallorca. Er is veel te zien en te doen, van het bekijken van de kathedraal tot het wandelen door de oude stad. Er zijn ook verschillende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken.

2. Dagje strand

Ga naar het strand. Mallorca heeft vele mooie stranden waar u kunt genieten van de zon en het water. Er zijn ook verschillende watersportactiviteiten beschikbaar, zoals windsurfen en kitesurfen.

Mallorca is een eiland met vele stranden, dus er zijn tal van plekken om te zwemmen. De meeste stranden zijn openbaar toegankelijk, maar er zijn ook een aantal privé-stranden. Als je wilt zwemmen in een rustiger gebied, kan je een van de vele baaien of kleinere stranden bezoeken die het eiland te bieden heeft.

3. Menorca

Bezoek het eiland Menorca. Dit is een klein eiland voor de kust van Mallorca en is de moeite waard om te bezoeken vanwege de mooie natuur en het rustige tempo van het eiland.

4. Wijn op Mallorca

Ga naar een wijnproeverij. Mallorca heeft een aantal goede wijnhuizen die wijnproeverijen aanbieden. Dit is een leuke activiteit voor een regenachtige dag of om gewoon iets nieuws te proberen.

5. Wandelen

Mallorca is een prachtig eiland om te voet te verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt nemen, variërend van korte wandelingen langs de kust tot lange tochten door het binnenland.

Veel wandelpaden zijn goed aangegeven en er is ook een wandelkaart verkrijgbaar bij de toeristeninformation. Of via Google kom je ook op diverse ideeën.

6. Fietsen

Mallorca is een fantastische plek om te fietsen, dankzij de vele mooie routes die het eiland te bieden heeft. Er zijn verschillende fietsverhuurders op het eiland, dus het is eenvoudig om een fiets te huren voor een dag of langer.

7. Duiken

Mallorca is een populair gebied onder duikers, vanwege de vele mooie onderwatergebieden die er te verkennen zijn. Er zijn verschillende duikscholen op het eiland die cursussen aanbieden, dus het is eenvoudig om te leren duiken. Als je al ervaring hebt, kan je een aantal van de mooiste duikstekken bezoeken die het eiland te bieden heeft.

8. Paardrijden

Mallorca is een geweldige plek om te paard te rijden, dankzij de vele mooie routes die het eiland te bieden heeft. Je kunt gewoon een paard huren op Mallorca en zelf een route uitzetten.