Het Colosseum bezoeken in Rome?

Het Colosseum bezoeken in Rome?

Ga je binnenkort naar Rome? Op vakantie, of misschien ga je wel genieten van een romantische stedentrip? Rome is de stad van de liefde, van Vaticaanstad en natuurlijk van de schitterende pleinen. Maar het is ook de stad van het Colosseum. Het Colosseum Rome mag echt niet ontbreken op je lijstje als naar deze wereldstad gaat. Wat het Colosseum zo bijzonder maakt? Dat lees je hieronder!

Indrukwekkende cijfers

Ooit zaten hier maar liefst 65.000 toeschouwers te kijken naar de opening van het Colosseum, een schouwspel die 100 dagen duurde. Bijna niet voor te stellen dat zich allemaal 72 jaar voor Christus hier al voltrok, in een gebouw waar maar liefst 8 jaar over werd gedaan om het te bouwen. Tijdens de openingsspelen werden er ook dieren ingezet, er gingen er maar liefst 5000 dood, tijdens de openingsspelen. In de jaren die volgden, vonden hier nog veel meer spelen plaats, waarbij er gevechten werden gevoerd op leven en dood. Naar schatting zijn er hier tussen de 300.000 en 500.000 mensen overleden tijdens verschillende spelen in het Colosseum. Indrukwekkende cijfers!

Ter dood veroordeelde criminelen

Het ging er hier niet lichtzinnig aan toe in het Colosseum. Er werden gladiatorengevechten gehouden op leven en dood, ook werden er gevechten gehouden met tijgers en olifanten. Om het publiek ook in de pauzes te vermaken, werden hier criminelen die ter dood veroordeeld waren, hier om het leven gebracht. Dit alles werd gedaan ter vermaak van de mensen, maar zeker ook om de populariteit van de keizer te vergroten. In 404 na Christus vond keizer Honorius het wel genoeg geweest met deze barbaarse spelen. Hij besloot dat er voortaan alleen nog maar ‘normale spelen’ gehouden mochten worden.

Koop je tickets online

Lijkt het je gaaf om een bezoek te brengen aan het Colosseum? Colosseum tickets bestel je natuurlijk gewoon online. Dit scheelt je lang wachten, bovendien weet je zeker dat je naar binnen kunt als je hier eenmaal bent. Ook als er lange wachtrijen staan. Vooraf online kaarten bestellen is simpel en het geeft rust tijdens je verblijf in Rome. Als je aankomt bij het Colosseum weet je zeker dat je meteen naar binnen kunt, waardoor je geen wachttijd in hoeft te calculeren. Op deze manier weet je precies wat je nog kunt doen in de uren voordat je naar het Colosseum gaat. Ideaal toch?