Hr+++ glas laten zetten: 3 tips

Hr+++ glas laten zetten: 3 tips

Wil je ervoor zorgen dat je huis duurzamer wordt en je meer wooncomfort krijgt? Dan is het plaatsen van HR+++ glas een goede zet. Een glaszetter Ommoord kan je helpen om je huidige glaswerk te vervangen of nieuwe ramen te plaatsen. Maar waar moet je zelf op letten bij het laten zetten van HR+++ glas? Wij geven je graag enkele tips voor het kiezen van het juiste glas en de beste glaszetter. Minder last van tocht en vervelende buitengeluiden? Lees gauw verder.

Tip 1: Zoek een ervaren glaszetter

Allereerst is het zaak om de juiste glaszetter te vinden. Het zetten van HR+++ glas is niet aan te raden om zelf te doen. Het is een precies werkje, van het inmeten tot aan de montage toe. Wist je bijvoorbeeld dat isolatieglas erg zwaar is om te plaatsen en dat het een binnen- en een buitenzijde heeft? Daarbij geeft een goede glashandel je een garantie, zodat je extra kosten bij verkeerd inmeten of verkeerde montage kunt voorkomen. Kijk dus goed welke voorwaarden en garantie een glaszetter biedt, en onderzoek ook hoeveel ervaring een bedrijf heeft in het zetten van HR+++ glas.

Tip 2: Weet wat je doel is

Hoogrendementsglas isoleert beter dan gewoon dubbelglas. Het is verkrijgbaar in HR+, HR++ en HR+++. Hoe meer plusjes je telt, hoe groter de isolatiewaarde. Dat betekent dus dat HR+++, ook wel triple of driedubbel glas genoemd, de beste keuze is om een huis te verduurzamen. Bij HR+++ wordt er gebruik gemaakt van drie glasplaten met een isolerende coating en tussen de platen een isolerend gas. De andere vormen van HR glas bestaan uit twee glasplaten. Wil jij dat je ramen zo min mogelijk warmte in de zomer en kou in de winter binnen laten en woon je tevens aan een drukke weg of straat met veel buitengeluid? Dan kies je voor HR+++ glas.

Tip 3: Zorg voor goede ventilatiemogelijkheden

Na het laten plaatsen van HR+++ glas, kan het zijn dat de luchtvochtigheid in je huis toeneemt. Dat betekent dat je alsnog meer moet stoken om je huis op temperatuur te houden en dat wil je natuurlijk niet. Laat je dan ook goed adviseren door de glaszetter. Vraag of er genoeg mogelijkheden voor ventilatie zijn en laat indien nodig ventilatierooster plaatsen in het huis.