Wat maakt koffielikeur zo bijzonder?

Wat maakt koffielikeur zo bijzonder?

Kies je weleens voor een koffielikeur in een restaurant? Of zie je dit juist mensen om je heen doen in een restaurant en ben je van plan om dit zelf binnenkort ook eens te doen? Mensen die dol zijn op koffie, houden vaak ook van koffielikeur. Deze bijzondere likeur met koffiesmaak is overigens niet iets om alleen maar in een restaurant te bestellen, ook voor thuis is het aan absolute aanrader. Ben je benieuwd wat toch die magische aantrekkingskracht is die koffielikeur heeft en waarom dit toch zo’n speciaal drankje is? Hieronder kun je alles lezen over wat koffielikeur zo bijzonder maakt!

Veel verschillende soorten

Als je in de supermarkt loopt, zal het je vast weleens opgevallen zijn dat er heel veel soorten koffie zijn waar je uit kunt kiezen. Deze soorten zijn vaak gebaseerd op de sterkte van de koffie, zo kun je gaan voor ‘lichte’ koffie, maar ook voor hele stevige koffie zoals koffie gemaakt van espresso bonen. Zo werkt het bij koffielikeur ook, je kunt gaan voor een sterke likeur of juist voor een lichtere variant. De bonen die in de likeur verwerkt worden, bepalen deze sterkte, voor ieder likeur een andere boon dus. Wil je gaan voor de pure smaak van koffielikeur? Of liever in de koffie als dessert na een heerlijk etentje? Beide is mogelijk, net waar je van houdt!

Voor een bijzondere gelegenheid

Veel mensen kiezen ervoor, om bij een bijzondere gelegenheid, een koffielikeur aan te bieden aan gasten. Hiermee kun je een verjaardag of jubileum extra bijzonder maken, bovendien laat je zien dat je goede smaak hebt. Je kunt een koffielikeur puur aanbieden, of los serveren naast een kopje koffie. Het is wel altijd verstandig om aan je gasten te vragen, wat hun voorkeur geniet.

Voor welke likeur ga jij?

Er zijn verschillende koffielikeuren waar je uit kunt kiezen. Een bekende koffielikeur is natuurlijk Tia Maria. Deze heerlijke drank bestaat uit Madagascar Vanille, Jamaican Rum en 100 procent Arabische koffie. Deze drie ingrediënten vormen samen een ware smaaksensatie. Ook kun je kiezen voor Sheridans koffielikeur. Als je fles deze uitschenkt, gebeurt er iets bijzonders, er komt namelijk een derde witte likeur uit een deel van de fles en twee derde bruine likeur uit een ander deel. Samen vormt dit de Sheridans koffielikeur. Ook kun je gaan voor Kahlua koffielikeur, deze likeur staat bekend om zijn traditionele fles met een bijzonder uiterlijk. Een heerlijk drank die nog beter smaakt met anijs, dat wordt puur genieten!