Wat maakt het Uffizi museum in Florence zo bijzonder?

Wat maakt het Uffizi museum in Florence zo bijzonder?

Heb je een reis naar Florence geboekt? Dan heb je iets om naar uit te kijken! Florence is namelijk een stad die je niet snel zult vergeten. Je kunt hier genieten van de uitstekende Italiaanse keuken, van de oude gebouwen en de indrukwekkende pleinen. Maar Florence is ook de stad met een wereldberoemd museum; het Uffizi museum. Waarom dit museum wereldberoemd is en jij het zeker moet gaan bezoeken in Florence? Dat lees je hieronder!

Historie

Het Uffizi museum was vroeger een overheidsgebouw dat gebruikt werd om administratieve krachten in te huisvesten. Later kwam het paleis in het bezit van de steenrijke bankiersfamilie de Medici. Een telg uit deze familie, Francesco, besloot om de bovenverdieping te gebruiken voor zijn kunstcollectie, die door de jaren heen steeds groter en indrukwekkender werd. Uiteindelijk werd het hele paleis ingericht tot museum; het Uffizi museum!

Indrukwekkende collectie

Het Uffizi museum is vooral wereldberoemd vanwege de prachtige werken die er hangen, gemaakt door wereldberoemde kunstenaars. Naast schilderijen, vind je hier overigens ook sculpturen. De meesters die je hier gaat vinden komen uit de hele wereld; uiteraard uit Italië, maar ook bijvoorbeeld uit België en Nederland. Hier hangen onder andere werken van Rubens en Rembrandt. Je gaat hier wereldberoemde werken vinden, wat te denken van Primavera van Botticelli, Annunciatie van Leonardo da Vinci en De Heilige familie van Michelangelo? Je vindt in het museum verschillende zalen, waarbij iedere zaal gewijd is aan een thema, in de eerste zaal vind je bijvoorbeeld gotische kunst dat niet afkomstig is Italië.

Bestel je tickets online

Uffizi Gallery Tickets bestel je natuurlijk online, dit scheelt je lang wachten bij het museum en je weet zeker dat je naar binnen kunt. Op drukke weken in het jaar, is het maar de vraag of je wel naar binnen kunt als je niet online reserveert. Om er zeker van te zijn dat je een bezoek kunt brengen aan dit museum, kun je dus beter je kaarten online bestellen. Ook ideaal als je bijvoorbeeld voor dit museumbezoek nog wat andere activiteiten in wilt plannen. Je hoeft in dit geval dan geen rekening te houden met wachttijd bij het Uffizi museum, wel zo fijn toch?