Drie voordelen van een vakantie in de natuur

Drie voordelen van een vakantie in de natuur

Als je het hele jaar hard gewerkt of gestudeerd hebt, is het fijn om tijdens je vakantie in een hele andere omgeving te zijn. Even geen kantoor, schoolbanken of de bekende omgeving van thuis. Vakantie vieren in de natuur is totaal iets anders. Hier word je ’s ochtends wakker en inhaleer je direct die heerlijke, schone buitenlucht. Je hoort de vogels, ziet de wolken voorbijtrekken en om je heen bevindt zich veel groen. Vakantie vieren in de natuur heeft veel voordelen, wij hebben er drie voor je op een rijtje gezet!

Vakantie in de natuur werkt ontspannend

Het is bewezen dat een groene omgeving zorgt voor meer geluk. Wie zijn vakantie doorbrengt in een groene omgeving, profiteert namelijk van een hoger serotonine-gehalte. Deze stof, een neurotransmitter, werkt rustgevend op onze emoties. Je wordt er rustiger en gelukkiger van. Een bijkomend voordeel van een toename van deze stof is dat je ook nog eens beter slaapt. Dat maakt vakantievieren in de natuur nog aantrekkelijker.

Vakantie in de natuur is goed voor je geest

Wie actief is tijdens een vakantie in de natuur, zal merken dat dit ook goed werkt voor de geest. Wandelen en fietsen zorgen ervoor dat je fit wordt, hiermee wordt bijvoorbeeld je concentratie beter en kun je sneller reageren op zaken. Bewegen in de natuur zorgt er ook voor dat je mentaal sterker wordt, mensen hebben minder last van angsten en depressies als ze zich fit voelen. Je voelt je energieker als je veel buiten beweegt. Na zo’n heerlijke vakantie zul je merken dat je er thuis ook nog heel veel profijt van zult hebben.

Meer frisse lucht en vitamine D met vakantie in de natuur

In de natuur adem je constant verse lucht in, dit heeft als voordeel dat deze lucht veel zuurstof bevat, hiermee kunnen je cellen en organen optimaal gevoed worden. Je lichaam kan hierdoor beter presteren, het wordt fitter en krachtiger. De verwerking van afvalstoffen verloopt ook erg soepel in de buitenlucht, hiermee hou je de zuurgraad van je lichaam laag. De zon zorgt er buiten voor dat er veel vitamine D wordt aangemaakt, belangrijk voor je metabolisme en de gezondheid van je botten. Het immuunsysteem wordt ook nog eens sterker door vitamine D. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? Zoek hier dan een lastminute naar bijvoorbeeld Texel.

https://www.lastminute7.nl/texel/