Kamperen met de elektrische auto, kan dat wel?

Kamperen met de elektrische auto, kan dat wel?

Dat kan zeker! Er komen in heel Europa steeds meer laadpalen bij, waaronder ook op campings. Ook bij hotels langs snelwegen zijn steeds meer laadpalen te vinden, waardoor je dus ook bij een tussenstop je elektrische auto vol kunt laden. Steeds meer laadpalen, betekent steeds meer mogelijkheden om met je elektrische auto op kampeervakantie te gaan. Hieronder kun je lezen wat de voordelen zijn van kamperen met de elektrische auto en hebben we nog een aantal specifieke tips voor je. Altijd interessant toch?

Voordelen op vakantie met elektrische auto

Het eerste voordeel van het op vakantie gaan met de elektrische auto, is natuurlijk het feit dat je goed bezig bent voor het milieu. Met een elektrische auto stoot je geen giftige stoffen uit, wel zo fijn als je door een prachtig bos rijdt in Zuid-Frankrijk. Bovendien is een elektrische auto heel stil, wat ook wel zo fijn is als je door mooie natuurgebieden rijdt. Daarnaast is een elektrische auto makkelijk om op te laden en is het bovendien ook nog eens goedkoper manier van reizen. Stroom is immers veel goedkoper dan brandstof dus je reiskosten zullen met de elektrische auto, een stuk lager liggen. 

Steeds meer campings met een laadpaal

Gelukkig komen er steeds meer campings met een oplaadpunt bij. In heel Europa zijn er campings met laadmogelijkheden, waaronder ook steeds meer kleine campings. Dit betekent dat je op je reis meer openbare laadstations kunt vinden waar je jouw elektrische auto kunnen opladen, waardoor je lange reizen en vakanties met je elektrische auto kunt maken. Ga je altijd onderweg overnachten in een hotel? Kies dan een hotel met laadpaal, zodat je zeker weet dat je de volgende ochtend weer kunt starten met een volle accu. Dit scheelt ook nog eens flink in de kosten, want de stroom bij zo’n hotel is natuurlijk veel goedkoper dan bij een duur oplaadpunt langs de snelweg. Ga je naar Frankrijk toe deze zomer? Het aantal campings met een laadpaal in Frankrijk, neemt ook steeds meer toe!

Tips

Zorg ervoor dat je een goede planning maakt van de route die je af wilt gaan leggen. Markeer voor jezelf alvast de oplaadpunten waar je jouw accu op wil laden onderweg. Neem hierbij ook eventueel het hotel mee in je planning waar je gaat overnachten. Een goede planning zorgt voor rust onderweg en het feit dat je nooit met een lege accu langs de weg komt te staan. Twee tip; zorg ervoor dat je jouw accu altijd volgeladen hebt als je op de camping staat. Ga je een dagtripje maken vanaf de camping, dan rij je namelijk die dag met voordelige stroom van de camping. De kans is groot dat je zo’n dagtrip ook nog eens makkelijk kunt maken op één accu. Laatste tip; ga altijd weer naar huis met een volle accu, dit zorgt ervoor dat je onderweg voorlopig niet hoeft bij te laden en de stroom van de camping is altijd voordeliger dan langs de snelweg!