Single reizen hoger opgeleiden

Single reizen hoger opgeleiden

Als je vrijgezel bent en hoger opgeleid, is deze informatie over single reizen voor hogere opgeleiden interessant voor jou. Want niet iedereen weet van het bestaan af van deze bijzondere groepsreizen voor hoger opgeleide singles. Eerst even een korte inleiding. Single reizen zijn groepsreizen waaraan je alleen kunt deelnemen als je vrijgezel bent. Als je een partner hebt en alleen op reis wilt, kun je dus niet deelnemen aan zo een alleenstaanden groepsreis. Je hebt vele soorten single reizen. Wandel reizen, yoga weekenden, zeilvakanties en fietsreizen bijvoorbeeld. Maar ook de zogenaamde single friendly wellness reizen en single stedentrips worden veel geboekt. Binnen al deze soorten single vakanties, heb je één aparte categorie, single reizen voor hoger opgeleiden.

Wat zijn de criteria als je aan zo een single reis hoger opgeleiden wilt deelnemen?

Zoals gezegd, het eerste criteria is dat je vrijgezel, single moet zijn. Het tweede criterium is dat je een hogere opleiding moet hebben. Dat kan een HBO opleiding of Universitaire opleiding zijn. Verder is het geen harde voorwaarde maar je moet het natuurlijk wel leuk vinden om met een groep gelijkgestemden op reis te gaan. Of je u een single wintersport reis boekt of single groepsreis voor de zomervakantie, je moet het prettig vinden om met anderen te reizen, samen te eten en plezier met elkaar te maken. En vooral dat laatste gaat makkelijker onder gelijkstemden. Mensen met een hogere opleiding communiceren doorgaand makkelijker en hebben veelal soortgelijke interesses. Denk aan actualiteiten, sport, politiek, cultuur en natuur. wat cultuur betreft. Het is ook ontzettend leuk om een single stedentrip te boeken. Naar Praag, Warschau of Lissabon bijvoorbeeld. Je hebt ook stedentrips voor singles die hoger opgeleid zijn. Super gezellig en ideaal voor cultuursnuivers.

Op single reis met leeftijdsgenoten

Het is veel leuker om met leeftijdsgenoten op reis te gaan. Daarom worden single reis groepen samengesteld op basis van een bepaalde leeftijdscategorie. Een categorie van 25 tot 35 of 40 jaar bijvoorbeeld of een categorie van 40 tot 55. Voor 55 + singles worden er ook wel speciale HBO + single reizen georganiseerd. Ook actieve reizen naar de wintersport. Naast de leeftijd is het ook belangrijk dat er aan een single reis hoger opgeleiden, evenveel vrouwen meedoen als mannen. Ofschoon voor de gemiddelde single reis zich meestal meer mannen aanmelden dan vrouwen, probeert iedere single reis organisatie single groepsreizen samen te stellen met een ongeveer gelijke verhouding.

Een partner ontmoeten tijdens een single reis

Het is natuurlijk geen uitgangspunt maar je ontmoet tijdens zo een alleenstaanden groepsreis vele andere leuke single en iedereen is vrijgezel. Het kan dus best zijn dat je iemand tegenkomt waarmee je een klik hebt en waarbij er zelfs sprake kan zijn van verliefdheid. Ok, die kans is niet groot. De kans dat je nieuwe vrienden en vriendinnen overhoudt aan zo een single reis is wel groot en dat is best leuk Vaak kun je al voor de reis met je medereisgenoten kennis maken er worden er kennismakingsdagen georganiseerd. Deelnemen aan een single reis voor hoger opgeleiden is spannend en super leuk!