7 tips voor een weekend Zuid-Limburg en Maastricht

7 tips voor een weekend Zuid-Limburg en Maastricht

Genieten van een heerlijke vakantie in Limburg? Er valt hier genoeg te ontdekken en tijdens jouw weekendje weg hoef je je geen moment te vervelen. Vanuit jouw vakantiehuis Limburg kun je heel veel leuke uitjes plannen en ontdek je het zuiden van Limburg tot in de puntjes. Hier vind je 7 tips voor een weekend Zuid-Limburg en Maastricht.

1:. Maak een stadswandeling door Maastricht

Het mooie Maastricht heeft genoeg te bieden en tijdens een wandeling door de stad ga je dit zelf ervaren. Kies een van de wandelroutes en wandel door mooie parken, smalle straatjes, langs oude gebouwen en mooie monumenten. Natuurlijk maak je een stop bij het Vrijthof of ga je ergens wat eten op het Onze Lieve Vrouweplein. Maastricht biedt cultuur, historie en heel veel Zuid-Limburgse gezelligheid!

2. Wandel door het heuvellandschap

Het heuvellandschap van Limburg is perfect voor een uitdagende wandeling. Je kunt een vakantieboerderij huren om vanaf hier het landschap te gaan ontdekken. Zuid-Limburg staat bol van mooie wandelroutes die je over de heuvels leiden. Je komt tal van mooie gebieden tegen, zoals het heidegebied Brunssummerheide of de Schinveldse bossen. Wandel door het Geuldal om de mooiste kastelen van Zuid-Limburg te ontdekken!

3. Ontdek de Zuid-Limburgse wijngaarden

Zuid-Limburg is de plek waar de meeste Nederlandse wijnen worden geproduceerd en het is dan ook zeker een aanrader dit te gaan ontdekken. Er zijn verschillende wijngaarden in deze streek waar je terecht kunt voor een proeverij. Zo maak je kennis met echte Nederlandse wijn.

4. Fiets een van de uitdagende routes

Stap op de fiets of huur een e-bike om het mooie landschap in Zuid-Limburg te gaan ontdekken! Als je voor nog meer uitdaging wilt gaan is het mogelijk om een racefiets mee te nemen. Er zijn heel veel fietsroutes te vinden in het zuiden van Limburg.

5. Bezoek Fort Sint Pieter

Een bezoek aan Fort Sint Pieter mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je een weekendje in Zuid-Limburg en Maastricht verblijft. Het oude fort bestaat al honderden jaren en kent een rijke geschiedenis. Tijdens een rondleiding leer je hier alles over!

6. Probeer een Limburgse vlaai

Wanneer je in Limburg bent, mag een stukje echte Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. En gelukkig zijn er heel wat restaurants en gezellige cafés waar je hier zeker voor terecht kunt!

7. Breng een bezoek aan Valkenburg

Valkenburg is een van de hotspots van een vakantie in Zuid-Limburg. Wandel door de oude stad en combineer dit met een bezoek aan de grotten van Valkenburg. Maar er is nog veel meer te doen in deze stad, voor jong en oud: ontdek het zelf!