Welk speelgoed moet ik kopen voor een 7 jarige?

Welk speelgoed moet ik kopen voor een 7 jarige?

Vier je binnenkort de verjaardag van een kind van familie of vrienden? Dan zul je waarschijnlijk wat speelgoed gaan kopen als cadeau. De winkels liggen vol met leuk speelgoed en het kan lastig zijn om een goede keuze te maken. Vraag jij je af wat je het beste kunt kopen voor een kind van rond de 7 jaar? In dit artikel geven we een aantal tips en ideeën.

Speelgoed voor jongens

Ten eerste moet je natuurlijk kijken naar wie er jarig is. Vier je de verjaardag van een jongetje? Jongens houden vaak van actief spelen en kunnen hier uren mee bezig zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een voetbal, frisbee of speelgoedauto. Jongens zijn ook vaak gek op dieren en speelfiguren, dus een leuk speelgoedbeest of knuffel kan ook een goede keuze zijn. Heeft de jongen een bepaalde hobby, of sport waarmee ze gaan beginnen? Dan kun je hier ook een leuk cadeau bij zoeken. Als je weet dat je jarige een spelcomputer heeft, kun je hiervoor ook een spel kopen of een cadeaubon om er zelf één uit te zoeken.

Speelgoed voor meisjes

Voor meisjes ligt het speelgoed soms wat anders. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooie poppenwagen waar ze de popjes in kunnen vervoeren, of speelgoed make-up en accessoires. Ook speelgoed dat te maken heeft met huisjes, baby’s en dieren is erg populair onder meisjes. Een leuk speelgoedkoffer met als inhoud kappersspullen of een speelgoedkeukentje zijn dan ook vaak erg in trek. Verder houden meisjes vaak van kleuren en creatief zijn. Je kunt dus ook een set met mooie potloden, stiften, klei of ander creatief speelgoed cadeau doen.

Weet je niet wat je moet kiezen? Vraag dan de ouders of familie van het kind om wat tips. Vraag wat de hobby's zijn van het kind, wat ze thuis graag doen en op wat voor sport ze zitten. Ter inspiratie kun je ook even kijken tussen het speelgoed van het jaar 2022. Dit is een lijst van producten die uitgekozen zijn door speelgoedexperts als het beste speelgoed voor kinderen. Je hebt hierbij winnaars in verschillende categorieën, waardoor er altijd wel iets geschikts tussen zit.