Wat zijn pocketprinters & wat zijn de grote voordelen?

Wat zijn pocketprinters & wat zijn de grote voordelen?

Mobiele printers maken deel uit van het ultieme mobiele kantoor, waardoor u overal op aanvraag kunt afdrukken. Dit is wat u moet weten over het selecteren van een pocketprinter voor uw mobiele werkbehoeften.

Wie heeft een pocketprinter nodig?

Mobiele printers zijn ideaal voor zakenreizigers die mogelijk documenten moeten herzien om ze tijdens het reizen met klanten te delen. Omdat veel pocketprinters zelfaangedreven zijn of alternatieve stroombronnen hebben, zijn mobiele printers ook zeer geschikt voor iedereen die in het veld werkt en onderweg documenten moet afdrukken, zoals contracten of bonnen - bijv. verkopers, architecten en buitendiensttechnici. Speciale mobiele printers, zoals compacte fotoprinters, stellen fotografen en anderen die met afbeeldingen werken in staat om hun werk op aanvraag te verspreiden.

Voordelen van pocketprinters

Hoewel veel hotels en cybercafés gedeelde printers aanbieden voor gasten (meestal tegen betaling, soms erg duur), kan het gebruik van uw eigen mobiele printer op de lange termijn rendabeler zijn als u vaak onderweg moet afdrukken; Zoals de ervaring van een frequente reiziger laat zien, kan het gebruik van hotelprinters ook beperkend en frustrerend zijn. Afdrukken zonder pc is een andere reden waarom u misschien een mobiele printer wilt: met sommige draagbare printers kunt u afdrukken vanaf andere apparaten dan alleen laptops (bijv. PDA's, smartphones of camera's) of rechtstreeks vanaf compacte opslagkaarten - een functie die u heeft gewonnen ' t waarschijnlijk vinden op gedeelde openbare printers.

Ten slotte is het meest aantrekkelijke voordeel van mobiele printers dat u hiermee echt overal kunt afdrukken, zelfs op de meest afgelegen locaties of onderweg. Als dat het geval is, bent u bereid de printer mee te nemen.

Kleine maat

De mobiele printers van tegenwoordig zijn erg draagbaar, maar voegen toch merkbaar gewicht toe (ongeveer 250 gram) en nemen wat ruimte in beslag in een handbagage of een grote koffer (gemiddelde afmetingen: 33 x 7 inch en 3 inch hoog). Compacte fotoprinters zijn nog kleiner - sommige niet veel groter dan het 4x6-fotopapier waarop ze afdrukken. Er zijn grotere en kleinere mobiele printers, maar houdt er rekening mee dat er meestal een afweging is tussen draagbaarheid en functies of prestaties. Controleer de afmetingen van de printer met de draagtas misschien wilt u ermee gebruiken om er zeker van te zijn dat de printer past. Hier kan u een overzicht van mobiele fotoprinters terugvinden, en je ziet meteen dat ze allemaal een stuk compacter geworden zijn dan enkele jaren geleden. Nu zijn er écht draagbare printers, en ze zijn nog betaalbaar geworden ook!

Prestatie

De afdruksnelheid en -kwaliteit van een mobiele printer kunnen indrukwekkend zijn. Hoewel veel mobiele printers ongeveer 5 pagina's per minuut afdrukken, zijn sommige veel sneller. Als u een reizende verkoper bent die het zich niet kan veroorloven te wachten tot de pagina's zijn afgedrukt, zoek dan naar mobiele printers met een afdruksnelheid van 10 ppm of sneller. Evenzo is de afdrukresolutie vaak hoger dan de 300 dpi tot 1200 dpi aanbevolen. Kortom, mobiele printers kunnen vrij snel professioneel ogende documenten produceren.