Waarom kiezen voor bijles?

Waarom kiezen voor bijles?

Vind je het lastig om klassikaal les te volgen? Heb je het idee dat je veel beter kunt dan dat je nu op school laat zien? Overtuigd dat je met wat extra hulp over kunt gaan of slagen? Bijles volgen, is een succesvolle methode om het maximale uit jezelf te halen. Het is natuurlijk doodzonde als je onder je niveau presteert, waardoor je straks bijvoorbeeld net niet die vervolgopleiding kunt doen. Bijles zorgt ervoor dat je uiteindelijk zelfs minder tijd kwijt bent aan je studie, terwijl je veel gemotiveerder bent om het te gaan halen. Waarom dit zo is? Je leest het hieronder!

Individuele aandacht

Als er klassikaal wordt lesgegeven wordt de aandacht door de leerkracht verdeeld over de hele klas. Dit betekent bij een klas van twintig leerlingen, dat iedere leerling vijf procent van de aandacht krijgt. Van een uur lesgeven betekent dit dat je kunt rekenen op drie minuten aandacht. Dit kan voor sommige leerlingen echt te weinig zijn, waardoor ze de lesstof niet voldoende oppikken of niet gemotiveerd zijn om op te letten. Als er vervolgens huiswerk gemaakt moet worden, kan het zijn dat hiervoor de kennis en/of de motivatie ontbreekt. Als je kiest voor huiswerkbegeleiding, krijg jij de aandacht die je nodig hebt en verdiend. Bij bijles draait het namelijk om jou. Om jouw motivatie, om jouw prestaties en om jouw toekomst.

Persoonlijk plan

Heb je moeite met wiskunde? Bijles wiskunde gaat ervoor zorgen dat je beter gaat presteren en waarschijnlijk dat je wiskunde nog leuk gaat vinden ook. De eerste stap is het maken van een persoonlijk plan van aanpak. Vervolgens kun je (in overleg met je ouders/verzorgers) en de huiswerkbegeleider bepalen, hoe vaak en wanneer je bijles wilt volgen. Je kunt ervoor kiezen om bijles direct achter je laatste schooluur te doen, dan sluit dit bijvoorbeeld mooi aan en ben je er niet veel extra tijd aan kwijt. Tijdens de huiswerkbegeleiding kun je de vragen stellen die jij belangrijk vindt. Wat in de klas soms te snel gaat, kun je hier nog een keer uit laten leggen. Net zolang totdat je het begrijpt. Ook kun je beter inzoomen op bepaalde onderdelen die je lastig vindt, of juist misschien wel heel interessant vindt. Dit laatste is een bijkomend voordeel van bijles, je komt er ook nog eens achter waar je interesses echt liggen. Handig om op basis hiervan je vervolgopleiding te bepalen of om erachter te komen wat jouw ideale beroep is.

Met plezier leren

Bijles Amsterdam? Of woon je in Den Haag? Alkmaar? Bijles kun je in heel Nederland volgen. Na een persoonlijk plan van aanpak ga je meteen aan de slag. Je zult merken dat je de leerstof weer leuk gaat vinden en het huiswerk maken je gemakkelijk afgaat. De kans is zelfs groot dat je met plezier weer gaat leren. Dat wordt op een leuke, leerzame manier straks je studie volgen.