Verantwoord leren spelen op online Blackjack

Verantwoord leren spelen op online Blackjack

Het spel blackjack is erg populair maar nog niet iedereen kent de spelregels. Daarom besteden we daar graag wat meer aandacht aan. Blackjack is namelijk een spel wat in de top 10 online casino lijst staat. Het spel wordt namelijk gespeeld met een of meer volledige decks. Een deck bevat 52 kaarten. Daarbij is de waarde van de kaarten nog van belang, een aas is namelijk 1 of 11 punten waard, de koning, vrouw en boer zijn 10 punten waard en de andere kaarten zijn zoveel waard als wat het cijfer op de kaart aangeeft, zo is de 9 dus 9 punten waard.

De spelregels toegelicht

Benieuwd naar de blackjack spelregels uitleg? Dan hebben we goed nieuws want deze lichten we hieronder nader toe. Er is altijd één iemand die de kaarten deelt en dat is de dealer of de bank. Voordat de kaarten worden gedeeld, wordt er eerst een inzet geplaatst. Op het moment dat alle spelers een inzet hebben geplaatst, dan zal de dealer iedereen twee kaarten. De kaarten liggen open op tafel. Dan krijgt de bank zelf twee kaarten en daar ligt er eentje van open en eentje dicht op tafel. Aa de hand van je kaarten kun jij een keuze maken wat je wil doen:

  • Passen: je krijgt geen kaarten bij en houdt het bij twee kaarten.
  • Hit: de dealer geeft je nog ene kaart, dit noemen ze ook wel kaart open.
  • Dubbel: hierbij kun je je inzet die je al hebt geplaatst verdubbelen. Je krijgt dan ook nog een kaart.

Je hebt ook de optie om te splitsen, dit wordt vaak gedaan als je twee dezelfde kaarten hebt. Hierdoor krijg je voor iedere hand weer een nieuwe kaart en zo kun jij dus met twee handen spelen. Uiteraard plaats je dan wel nog een keer je inzet, want je speelt dan twee keer mee. Zo vergroot je wel je kansen op winst. Maar als je 2 tienen hebt, is splitsen geen aanrader, dan heb je namelijk al 20 punten. Als je bijvoorbeeld 2 keer een acht hebt, kun je dat wel doen, dan kun je namelijk nog een tien of aas krijgen en dan kun je met een hoger aantal punten eindigen. Je wil namelijk 21 punten hebben of er zo dicht mogelijk bij in de buurt komen.