Top 10 nummers voor beginners om mee te zingen

Top 10 nummers voor beginners om mee te zingen

Als je net begint met zangles, kan het lastig zijn om liedjes te vinden die goed bij jouw stem passen en waarbij je gemakkelijk kunt meezingen. Daarom heb ik als zangleraar in Hilversum een top 10 samengesteld met nummers die perfect zijn voor beginners.

1. "Let It Be" - The Beatles

Een klassieker van één van de grootste bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Het rustige tempo, de eenvoudige melodie en de bemoedigende songtekst maken dit nummer zeer geschikt voor beginners.

2. "Thinking Out Loud" - Ed Sheeran

Dit liefdesliedje van Ed Sheeran is een populaire keuze onder beginners, omdat het niet te hoog of te laag gaat en het ritme vrij eenvoudig is. Daarnaast kun je hierbij ook werken aan emotie en expressie.

3. "Hallelujah" - Jeff Buckley

Een melancholisch nummer met een mooie opbouw. Het bereik hoeft niet extreem hoog te zijn en je kunt bijvoorbeeld beginnen met zachtjes zingen en dan langzaam opbouwen tot meer kracht.

4. "Someone Like You" - Adele

Ook wel bekend als dé ballad van de zangeres Adele. Dit nummer bevat geen moeilijke noten, waardoor beginners zich kunnen concentreren op hun timing, ademhaling en interpretatie.

5. "Ain't No Sunshine" - Bill Withers

Een soulvol nummer dat vrij eenvoudig is en je volop de mogelijkheid geeft om emotie te laten zien. Take it slow, begin met een langzame tempo en als je het onder de knie hebt kun je wat meer gevoel toevoegen.

6. "Imagine" - John Lennon

Een klassieker van John Lennon waarbij de prachtige tekst een belangrijke rol speelt. Het nummer heeft geen hoge noten, waardoor beginners zich kunnen concentreren op hun stemklank en zangtechniek.

7. "I Will Always Love You" - Whitney Houston

Een krachtig nummer dat veel mensen graag willen zingen, maar vaak te hoog blijkt voor beginners. De nummers hierboven bereiden je echter goed voor op deze uitdaging. Daarnaast kun je werken aan dynamiek en adembeheersing.

8. "Just The Way You Are" - Bruno Mars

Een feel-good nummer dat gemakkelijk in het gehoor ligt en bijna iedereen kent. Het tempo is vrij rustig en het liedje bevat geen moeilijke trucs of acrobatische uithalen.

9. "Say You Love Me" - Jessie Ware

Een nummer dat zeer geschikt is om je emotionele kant te laten zien. Het bereik is niet extreem hoog en het tempo is langzaam genoeg zodat je je kunt concentreren op timing, klank en emotie.

10. "Lean On Me" - Bill Withers

Een optimistisch nummer met een aanstekelijke boodschap. Een mooie keuze voor beginners, omdat de melodie eenvoudig is en er veel ruimte is om te werken aan samenzang en samenspel.

En zo heb ik als zangcoach een overzicht gemaakt van 10 van de beste nummers voor beginners om mee te beginnen met zingen. Natuurlijk zijn er veel andere nummers die ook geschikt zijn voor beginners, maar deze staan garant voor een goede start! Ga ervoor, hou vol en blijf vooral zingen!

Let op: Deze suggesties kunnen verschillen afhankelijk van jouw stemtype, stembereik en je persoonlijke smaak.