Last van een brandende tong?

Last van een brandende tong?

Heb je last van een brandende tong en heb je geen idee waar dit door komt? Het kan duiden op een allergische reactie, ook kan het een bijwerking zijn van een medicijn dat je gebruikt hebt. Als dit beide niet het geval is, is er ook een kans dat je een schimmelinfectie op je tong hebt. Als dit het geval is, is het belangrijk om snel de behandeling te starten, dit voorkomt nog grotere problemen.

Symptomen

Een schimmelinfectie op je tong herken je aan het feit dat je waarschijnlijk pijn hebt tijdens het slikken. Bijvoorbeeld tijdens het avondeten als je een hap wilt doorslikken of tijdens het drinken van een glas water. Een herkenbaar symptoom van een schimmelinfectie op je tong is ook een wit laagje op je tong. Heb je flink last van een schimmelinfectie op je tong, dan kun je hier ook nog eens koorts van krijgen. Als je vastgesteld hebt dat je daadwerkelijk een schimmelinfectie hebt op je tong, kun je het beste zo spoedig mogelijk starten met de behandeling.

Online bestellen medicatie

Als je een schimmelinfectie op je tong hebt en af wilt van deze vervelende kwaal, kun je het beste als eerste starten met het online bestellen van je medicatie. Je hoeft hier geen doktersrecept voor te hebben en je kunt rekenen op een snelle levering. Door een schimmeldodend middel te bestellen, weet je zeker dat de infectie zich niet uit zal breiden. De schimmels in je mond worden gedood, waardoor je klachten af zullen nemen. De behandeling is eenvoudig, de medicatie moet je ongeveer tien tot veertien dagen gebruiken. Blijf je toch last houden van je klachten? Raadpleeg dan meteen je huisarts.

Wanneer verhoogd risico op schimmelinfectie op je tong?

Draag je een kunstgebit? Rook je? Heb je diabetes? Als je op één of meerdere vragen een positief antwoord moet geven, is de kans groter dan gemiddeld dat je last kunt krijgen van een schimmelinfectie in je mond. Ook het innemen van bepaalde medicijnen, kan voor een verhoogd risico zorgen, dat geldt overigens ook voor een lage weerstand. In het laatste geval kan je lichaam namelijk minder bescherming bieden als je een infectie hebt.