Dit zijn 5 tips om gemotiveerd te blijven als u thuis werkt

Dit zijn 5 tips om gemotiveerd te blijven als u thuis werkt

Thuiswerken kan een groot voordeel zijn. Geen gependel meer! De hele dag je pyjama dragen! Je eigen uren maken! Maar zoals iedereen die het gedaan heeft kan beamen, is thuiswerken niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je dag na dag naar dezelfde vier muren staart. Daarom hebben we deze lijst met vijf tips samengesteld om je te helpen gemotiveerd te blijven als je vanuit huis werkt.

1. Kleed je aan voor de dag

Een van de voordelen van thuiswerken is dat je kunt dragen wat je wilt, maar dat betekent niet dat je de hele dag in je pyjama moet doorbrengen. Je aankleden voor de dag, zelfs als je gewoon aan je keukentafel gaat zitten, helpt je in een werkgeoriënteerde mindset te komen en haalt je uit je luie thuishoofd. Bovendien, als je ooit in een oogwenk een videogesprek moet voeren, zul je blij zijn dat je niet in je pyjama zit!

2. Richt een speciale werkruimte in

Werken vanuit je bed of bank klinkt misschien als een droom die uitkomt, maar het is eigenlijk niet bevorderlijk om werk gedaan te krijgen. Richt in plaats daarvan een speciale werkruimte in waar je je kunt concentreren op je werk. Dit kan van alles zijn, van een logeerkamer die je hebt omgetoverd tot kantoor tot een hoek van je keukentafel. Als je een speciale werkruimte hebt, kan je geest beter overschakelen op de werkmodus als je daar gaat zitten. Een minimum als je mensen rondom je hebt, is dat je kiest voor een goede headset voor aan je thuiswerkruimte zodat je je toch een beetje mentaal kan afzonderen.

3. Neem regelmatig een pauze

Wanneer je vanuit huis werkt, is het gemakkelijk om zo op te gaan in wat je doet dat je vergeet om pauzes te nemen. Maar net als wanneer je op kantoor werkt, is het belangrijk om gedurende de dag regelmatig pauzes te nemen om je geest rust te gunnen. Stap elk uur een paar minuten weg van je bureau om je uit te rekken, een hapje te eten of een blokje om te lopen. U komt dan verfrist terug op uw werk en bent klaar voor de volgende klus.

4. Stel kleine doelen

Als je To Do-lijst ellendig lang is is, kan het ontmoedigend zijn om uit te zoeken waar je moet beginnen. Daarom is het vaak handig om dingen op te splitsen in kleinere doelen die beter haalbaar zijn. Bijvoorbeeld, in plaats van als doel te stellen "mijn project afmaken", kun je beter als doel stellen "vandaag 500 woorden schrijven" Zodra je dat kleine doel hebt bereikt, ga je door naar het volgende, totdat voor je het weet je project af is! Op het einde van je dag kijken naar een afgewerkte to-do lijst is trouwens ook erg goed voor je eigen zelfvertrouwen, en maakt dat je de dag erna ook weer vol moed aan je thuiswerkdag kan starten!

5. Beloon jezelf

Last but not least, vergeet niet jezelf te belonen als je iets groots hebt bereikt - of zelfs iets kleins! Of het nu gaat om een extra lange lunchpauze of het kopen van een nieuw boek zodra je je aantal woorden voor die dag hebt bereikt, jezelf onderweg kleine beloningen geven zal je helpen gemotiveerd te blijven totdat je je einddoel hebt bereikt.

Thuiswerken heeft zoals je ziet zeker zijn voordelen, maar ook zijn er uitdagingen. Een van die uitdagingen is om de hele dag gemotiveerd te blijven als er thuis zoveel afleidingen zijn die om je aandacht smeken. Deze vijf tips helpen je op koers te blijven, zodat je je met gemak door je werklast heen kunt werken.