Deze week: De geschiedenis van twee populaire vakantiebestemmingen

Deze week: De geschiedenis van twee populaire vakantiebestemmingen

Heb je wel eens gekeken naar de geschiedenis van de plekken waar je heen gaat? Of zie je alleen maar de mooie plaatjes? Logisch natuurlijk, maar hoe leuk is het om de geschiedenis te horen van een land? Wij zochten deze week van twee populaire vakantiegebieden de geschiedenis op. 

Geschiedenis van Puglia

Er wordt gezegd dat de eerste inwoner van Puglia Indo-Europeanen waren. Deze zouden rond 3000 voor Christus naar Europa getrokken zijn. Niet veel later kwam de Griekse kolonie. Vervolgens waren het de romeinen die rond 272 voor Christus de macht kregen. Daarna begon de regio dan ook te bloeien. Puglia werd al snel de grootste graanschuur van het oosten. Na de val van het Romeinse rijk verarmde de streek. Ook werd Puglia vaak aangevallen door de Franken, Arabieren, Lombarden en de Byzantijnen. Door de komst van de Normandiërs rond 1043 brak de welvaart aan die helaas ook niet lang duurde. Rond 1600 werd het namelijk weer aangevallen door verschillende volkeren. Ook werd de regio meermaals geteisterd door de pest en malaria. Door al deze tegenslagen werd Puglia gezien als arme streek. Tot op heden is Puglia nog steeds een arme streek maar is wel aan het terug komen door zijn toerisme en zijn landbouw.

Geschiedenis van Abu Dhabi

Door verschillende archeologen wordt er gezegd dat er al mensen geleefd hebben in Abu Dhabi ver voordat onze jaartellingen begonnen. De eerste bewoners woonden in de bronstijd in het gebied. Toch kreeg de stad Abu Dhabi pas rond de 17e eeuw een naam. Toen werd de stad namelijk gebruikt door ontdekkingsreizigers en handelaren. Het blijft nog steeds erg onduidelijk waar de naam Abu Dhabi vandaan komt. Het betekent namelijk Vader van hert. Ze denken dat de naam van een ver verleden komt. Toen had Abu Dhabi namelijk nog veel bossen en de lokale mensen vonden er toen vele herten en voedsel. Tegenwoordig haalt het land zijn rijkdom uit olievelden en uit de nieuwe inkomstenbron, namelijk de toeristen. Wil je meer lezen over Abu Dhabi? Over het heden of het verleden? Neem dan eens een kijkje op de website over abudhabi.nl.