Varen is vrijheid

Varen is vrijheid

Water is rustgevend, je krijgt er energie van en het brengt verkoeling op een warme dag. Nederland is een waterrijk land met zijn vele kanalen, meren en sloten. Het ideale land om te varen dus. Wie met de boot op pad gaat, zal merken dat deze vorm van recreatie erg ontspannend werkt. Je ervaart direct de vrijheid van varen, je ziet veel onderweg en je kunt onderweg ook nog eens lekker zwemmen. Varen is de ultieme manier om er even helemaal uit te zijn.

Alles aan boord tijdens het varen

Een voordeel van een boot is dat je zelf alles aan boord mee kunt nemen. Je hoeft onderweg nergens aan te leggen om te eten en drinken. Dit maakt een vaartocht een unieke gelegenheid om vrienden mee te nemen en hen de dag van hun leven te bezorgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst een stuk te gaan varen en vervolgens te gaan lunchen op een unieke plek op het water. Denk hierbij aan een plekje middenin de natuur of juist met uitzicht op een mooi kasteel. Veel boten zijn voorzien van een koelkast, waarin je eten en drinken goed kunt bewaren.

Varen biedt veel mogelijkheden

Als je gaat varen, bepaal je zelf de route. Het is bijvoorbeeld leuk om wat dorpjes door te varen of juist een stad te verkennen met de boot. Vooraf kun je uitzoeken of er leuke bezienswaardigheden te vinden zijn onderweg, zoals een kerk of een mooie siertuin. Je kunt de boot onderweg aanleggen en op deze plekken dan even de benen strekken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om onderweg even op een terrasje te gaan zitten om heerlijk te genieten van een lekkere lunch of diner in restaurant.

Activiteiten tijdens het varen

Je kunt er ook voor kiezen om actief bezig te zijn tijdens het varen. Een boot biedt namelijk veel mogelijkheden voor de wat meer actieve watersporter. Denk hierbij aan zwemmen, vissen of zelfs waterskiën. Je kunt er ook voor kiezen om met een boot te gaan varen die heel hard kan varen, hiervoor zijn er in Nederland speciale vaargebieden aangewezen waar dit toegestaan is. Naast gemotoriseerd varen, kun je er ook voor kiezen om te gaan zeilen. Het voordeel van zeilen is dat je de motor uit kunt zetten en je wordt voorbewogen door de wind. Een heerlijk, rustgevend gevoel waarin je één bent met de natuur.