Hoe werkt laserontharing precies?

Hoe werkt laserontharing precies?

Ben je het zat om continu te moeten scheren, harsen of epileren om van ongewenste haargroei af te komen? Dan is laserontharing wellicht de oplossing voor jou. Laserontharing is een populaire methode om permanent van haargroei af te komen. Maar hoe werkt laserontharing precies en is het geschikt voor jouw huidtype en haarkleur? In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over deze methode.

Werking van laserontharing

Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerde lichtbundels om de haarzakjes te vernietigen. De melanine (pigment) in de haarwortel absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarzakjes beschadigd raken, waardoor de haargroei vertraagt en uiteindelijk stopt. Omdat het laserlicht selectief wordt geabsorbeerd door de donkere haarpigmenten, is laserontharing het meest effectief bij mensen met een lichte huid en donkere haren.

Verschillende behandelmethoden

Er zijn verschillende soorten laserapparaten die worden gebruikt voor laserontharing, zoals Alexandrite, Nd:YAG en Diode lasers. Elk type laser heeft zijn eigen golflengte en diepte van penetratie, waardoor de ene laser geschikter is voor bepaalde huidtypes en haarkleuren dan de andere. Een ervaren huidtherapeut zal het meest geschikte type laser voor jouw huid en haartype bepalen.

Voorbereiding en nazorg

Voor een succesvolle laserontharing is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit betekent dat je de haartjes voorafgaand aan de behandeling niet mag epileren of harsen, maar deze wel kort mag scheren. Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en hete temperaturen, aangezien de huid gevoeliger kan zijn na een laserbehandeling. Ook is het aan te raden om regelmatig een hydraterende crème te gebruiken om de huid te verzorgen.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit komt doordat het laserlicht alleen effect heeft op de actieve groeifase van de haren. Aanbevolen wordt om elke 4-6 weken een behandeling te ondergaan, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van factoren zoals haarkleur, haardikte, huidskleur en het te behandelen gebied.

Samenvatting

Laserontharing is een effectieve methode om permanent van ongewenste haargroei af te komen. Door de haarzakjes te vernietigen met behulp van laserlicht, wordt de haargroei vertraagd en uiteindelijk gestopt. Het is belangrijk om je goed voor te laten lichten over de behandelmethode die het meest geschikt is voor jouw huid en haartype. Met de juiste voorbereiding en nazorg kun je genieten van een langdurig glad resultaat. Maak een afspraak bij een erkende huidtherapeut en ontdek of laserontharing ook voor jou de oplossing is.