Hoe pak je een verbouwing slim aan?

Hoe pak je een verbouwing slim aan?

Ga je binnenkort verbouwen? Veel mensen zien hier tegenop; een verbouwing kan natuurlijk ook best veel stress opleveren. Toch is dit jammer, want een verbouwing zou juist iets positiefs moeten zijn, uiteindelijk gaat het je natuurlijk wel meer woongenot opleveren. Wij hebben een aantal tips voor je, waardoor je wel plezier kunt halen uit een verbouwing. Lees je mee?

Sla meubels tijdelijk op

Veel mensen kiezen ervoor om hun meubels tijdens de verbouwing in huis te laten staan. In de praktijk betekent dit heel veel ongemak; de ruimtes worden heel klein om in te werken, plus de kans op beschadiging, is groot. Het tijdelijk opslaan van meubels, biedt in dit geval uitkomst. Hierdoor is er voldoende ruimte om lekker te werken, hoef je tijdens de verbouwing niet steeds de meubels te verplaatsen en weet je ook zeker dat deze niet beschadigd worden. Opslagruimte nodig in Zuid-Holland? Kies voor Opslag Bergschenhoek, hier kun je veilig, vertrouwd en voordelig je meubels opslaan!

Maak een planning

Een goede planning geeft veel rust tijdens een verbouwing. In zo’n planning is het bijvoorbeeld handig om een tijdslijn op te nemen, waarin je uiteenzet, wat wanneer gaat gebeuren. Wanneer moeten bijvoorbeeld de meubels uiterlijk extern opgeslagen zijn? Wanneer komt de schilder? Wanneer de vloerenlegger? Door alles vooraf in kaart te brengen, heb je overzicht en kun je dit ook bijvoorbeeld delen met je huisgenoten. Als de verbouwing eenmaal is gestart, zul je merken dat een goede planning veel houvast geeft. Ideaal toch?

Maximaal budget voor de verbouwing

Veel mensen hebben achteraf spijt van hun verbouwing, simpelweg omdat de kosten veel hoger zijn uitgevallen dan vooraf ingeschat. Het nadeel van een verbouwing die veel te veel geld heeft gekost, is dat je woongenot er naderhand onder zal lijden. Dat is natuurlijk zonde! Door een maximaal budget in te stellen, weet je zeker dat je nooit teveel geld uit zult geven. Natuurlijk zullen er gaandeweg de verbouwing verleidingen genoeg zijn om toch over je budget heen te gaan. Denk hierbij aan meerwerk in de vorm van wat luxere plinten of duurdere tegels in de badkamer. Door jezelf aan het budget te houden, schep je voor jezelf rust tijdens de verbouwing en kun je erna rekenen op maximaal woongenot. Dat wordt straks genieten van een fijne verbouwing!