Hoe maak je het beste gebruik van je woonkamer?

Hoe maak je het beste gebruik van je woonkamer?

De woonkamer is het centrum van je huis. Hier zullen jullie waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen. In deze kamer ontvang je gasten, organiseer je verjaardagen, etentjes en nog veel meer. Daarom is het erg belangrijk om een leuke, stijlvolle woonkamer te hebben. Ook moet de woonkamer prettig en gezellig aanvoelen. In dit artikel geven we je een aantal tips en woonideeën, zodat jij je woonkamer wat leven in kan blazen.

Verschillende stijlen

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat voor inrichting en stijl je wil voor je woonkamer. Wil je een strakke, lichte stijl? Of wil je liever een gezellige, levendige woonkamer met warme kleuren? Ook kun je hierbij de keuze maken tussen kunststof meubels of hout. Hout past meestal beter bij een warmere, gezellige woonkamer. Kunststof en andere lichtere materialen passen beter bij een strakke, moderne woonkamer. Als je gebruikmaakt van donkere kleuren, zal de kamer meestal wat kleiner lijken. Hierdoor lijkt deze ook wat gezelliger, met een knusse sfeer. Gebruik je lichte kleuren zoals wit en lichtblauw of roze? Dan voelt de kamer vaak wat ruimer aan. Je kunt er ook voor kiezen om de kamer wat rustiger te houden, met hierbij één accentkleur die opvalt. Het kan ook juist leuk zijn om bepaalde kleuren met elkaar te mixen.

Grote of kleine kamer?

Heb je een wat kleinere kamer? Dan kun je meestal beter bij wat lichtere kleuren blijven. Dan lijkt de kamer net even wat groter. Ook helpt het om een ronde eettafel te gebruiken. Een ronde tafel is namelijk wat minder druk en neemt wat minder ruimte in beslag. Het je een grotere kamer? Dan is het vaak goed om te kiezen voor een rechthoekige eettafel, zoals de mooie tafels van Home-island.nl. Zeker bij etentjes en feestdagen is dit wat handiger. Je hebt dan wat meer ruimte en kunt meer mensen kwijt. Als je een grotere kamer hebt is het vaak ook goed om te kiezen voor een hoekbank. Deze banken nemen meer ruimte in beslag en zijn dus minder geschikt voor kleinere kamers. Een hoekbank ziet er mooi uit in de kamer en is erg praktisch als je visite hebt.