De 5 voordelen van een fitnessapparaat voor thuis

De 5 voordelen van een fitnessapparaat voor thuis

Denk je na over een fitnessapparaat, maar ben je nog benieuwd naar de voordelen daarvan? Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te trainen. En dat vinden wij niet vreemd, omdat het een aantal belangrijke voordelen te bieden heeft. Wij zetten er alvast 5 voor je op een rij: gratis trainen na de eerste aankoop, trainen voor de televisie, maximale privacy: geen pottenkijkers, meteen aan de slag als jij het wilt, trainen als het jou uitkomt

Gratis trainen na de eerste aankoop

De aankoop van het fitnessapparaat is even een flinke uitgave, maar daarna kan de pret beginnen. Vanaf dat moment train je namelijk helemaal gratis. Je hebt geen duur abonnement op de sportschool meer nodig. Dat betekent dat je iedere maand dat je thuis traint als het ware een paar tientjes verdient. Ten opzichte van het dure abonnement dat je anders nodig had gehad om de apparaten te kunnen gebruiken. 

Trainen voor de televisie

Kijk je favoriete serie of films op het moment dat je gaat trainen. Thuis heb je de vrijheid om tijdens het roeien op de roeitrainer (goed model vind je bij Verantwoord Afvallen) gewoon voor de televisie neer te zetten, zodat je daar kunt trainen en je in het zweet kunt werken. Of zodat je daar rustiger kunt trainen, om het langer vol te houden zonder dat je na verloop van tijd het gevoel krijgt dat het saai begint te worden. Een fijn idee, met de maximale flexibiliteit omdat je zelf kunt bepalen waar je op de televisie naar wilt kijken. 

Maximale privacy: geen pottenkijkers

En kijk jij wel graag naar je favoriete serie, maar heb je liever niet dat anderen naar jou kijken? Met een fitnessapparaat voorkom je dat er anderen met je mee zullen kijken. Sterker nog, je kunt trainen in maximale privacy. Dat betekent dat je gewoon alleen thuis bent, hoogstens samen met je partner. Om daar in alle rust te kunnen trainen, zonder dat je last hebt van pottenkijkers waar je niet op zit te wachten. 

Meteen aan de slag als jij het wilt

En van wachten is bovendien geen sprake, op het moment dat je wilt gaan trainen. Het fitnessapparaat staat gewoon voor je klaar, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Heel anders dan in de sportschool, waar je regelmatig even zal moeten wachten tot iemand anders klaar is op het apparaat. Om er vervolgens je handdoek op te leggen, al wordt het natuurlijk nooit zo hygiënisch en fijn als thuis op het eigen apparaat. Je kunt lekker gaan trainen en flink wat calorieën verbranden. Want bijvoorbeeld met fietsen verbrand je flink wat calorieën (bron).

Trainen als het jou uitkomt

Tenslotte kun je trainen op het moment dat het jou uitkomt, zonder dat je daar een specifiek abonnement voor nodig hebt. Vroeg in de morgen of juist laat in de avond? Doordeweeks en in het weekend, en natuurlijk ook midden op de dag. Een van de voordelen van een fitnessapparaat voor thuis is dat je daarop kunt trainen wanneer je wilt, zodat je op dat gebied van helemaal niemand anders afhankelijk bent.