Tips om vuil in huis te voorkomen

Tips om vuil in huis te voorkomen

Het schoon houden van je huis vereist veel werk. Alleen al het stofzuigen en schoonmaken van je woonkamer kan veel tijd in beslag nemen. Daarom is het altijd beter om vuil en stof in huis te voorkomen, in plaats van steeds te hoeven schoonmaken. Als je op zoek bent naar de beste tips om vuil te voorkomen in huis, dan ben je hier aan het goede adres.

Minder stof in huis

Stof ontstaat meestal op plekken waar je vaker beweegt, zoals de woonkamer of de slaapkamer. Vaak komt stof van buitenaf het huis binnen, waarna het zich verspreidt door het hele huis. Plekken waar je vaak stof zult vinden zijn bijvoorbeeld hoekjes, de vensterbank of onder het bed. Het is dus belangrijk om vooral deze plekken regelmatig schoon te maken. Je kunt er echter ook voor zorgen dat er minder stof in huis komt door bijvoorbeeld je schoenen buiten te laten of vaker te stofzuigen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie in huis, zodat stof niet kan blijven hangen. Ruim afval, lege verpakkingen en spullen in huis snel op en laat deze niet overal rondslingeren. Ook dit kan ervoor zorgen dat stof zich ophoopt.

Viezigheid voorkomen

Om viezigheid in jouw woning te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis voldoende ventileert. Zet regelmatig even een raam of deuren open voor een frisse luchtstroom. Zorg voor een goede vuilnisbak voor je huis en gooi viezigheid meteen weg. Rommel en viezigheid gaat zich ophopen en dit verspreid je onbewust door het huis. Zorg daarom dat je altijd probeert alles direct op te ruimen en schoon te maken.

Viezigheid neem je vaak ook mee via buiten. Daarom is het verstandig om je schoenen in huis uit te doen, of om te zorgen voor een goede schoonloopmat. Ook vochtige vloeren dragen bij aan vuil en viezigheid in huis. Zorg er dan ook voor dat je vloeren altijd droog zijn. Wil je af en toe wel je schoenen aanhouden in huis? Laat dan een droogloopmat op maat maken, zodat je jouw schoenen bij de deur goed kunt drogen. Voor jouw woning zelf is een droogloopmat vaak een betere optie, omdat deze matten ook vuil opnemen.