De juiste vulling maakt het verschil bij een dekbed

De juiste vulling maakt het verschil bij een dekbed

Donsveren, microvezels of natuurlijke haarvulling, maar ook de materialen aan de buitenzijde maken de ervaring / belevenis sterker. Neem Schapenwol, Bamboe, Tencel, Percal, satijnen, flanellen. Al deze materialen hebben hen eigen eigenschappen en voor en nadelen.

Donzen dekbed

zijn nog steeds het populairst. Zij voelen zeer zacht aan, zijn licht en worden beschouwd als ideale warmteregelaars. Donzen https en veren dekbedden zijn vooral ideaal voor mensen die snel bevriezen. Tussen de fijne vertakkingen van de donsveertjes vormt zich een luchtkussen, dat de warmte opslaat en goed van buiten isoleert. Donzen dekbedden vormen een zogenaamde warmtegrot. Om het donzen dekbed goed te laten ademen, moet het regelmatig worden opgeschud en gelucht.

Dekbed vulling natuurlijke materialen

zijn gemaakt van scheerwol, kameelhaar, kasjmier of alpaca en nemen het vocht zeer goed op zonder vochtig aan te voelen. De verschillen vloeien voort uit de fijnheid van het respectieve dierlijke haar. Zuiver scheerwol van schapen is een uitstekend vulmateriaal voor een winterdekbed en een goed alternatief als een donzen dekbed te warm is. Wol kan ook zichzelf reinigen, dus vuil en geurtjes blijven nauwelijks hangen. Kameelhaar is een kwalitatief hoogwaardiger alternatief voor scheerwol, iets zwaarder maar zeer temperatuurregulerend en daarom geschikt als deken voor het hele jaar. Kasjmier van de geit heeft zeer vergelijkbare eigenschappen als kameelhaar, maar is zeer stevig van structuur, vandaar dat een dekbed van kasjmier zeer dun is.

Katoenen dekbed

is een goedkoop en puur plantaardig alternatief. In tegenstelling tot dekbedden van dierenhaar, dons, veren of zijde, is katoen zeer slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Katoen is bijzonder geschikt voor zomerdekbedden omdat het slechts in geringe mate warmte absorbeert.

Vezel in dekbedden

worden steeds populairder als vulmateriaal voor dekbedden. Omdat ze gemakkelijk te wassen zijn, zijn vezels bijzonder geschikt voor mensen met een allergie. Synthetische vezels zijn verkrijgbaar als zomer- en winterdekbed.

Heeft u last van allergieën? Als u last heeft van allergieën, raden wij een dekbed aan dat op 60 graden gewassen kan worden. Vezeldekbedden zijn ideaal voor dit doel. Voor extra bescherming kunnen encaisings, d.w.z. strak geweven hoezen, gemakkelijk over dekbedden, kussens of matrassen worden getrokken. Encaisings zijn meestal wasbaar op 95 graden.